Desery Słodkie

Gewurztraminer MIDELBERG

129,00 

Bardzo klasyczny alzacki gewurztraminer. Jak na tę odmianę przystało wino jest intensywnie i wyraziście. Aromatom owoców tropikalnych (brzoskwinie, morele, mango, cytryna) towarzyszą zioła, miód, róże i suszone kwiaty. Wino dobrze zdefiniowane, łagodne, krągłe o subtelnej kwasowości, a na dodatek o świetnej pijalności.

 

 

Dodaj do koszyka

Bacchus Orange

Naturalne, ekologiczne wino pomarańczowe, które zostało wyprodukowane we Francji ze szczepu Gewurztraminer. Winogrona zostały zebrane ręcznie, następnie 8 dni macerowały na skórkach, by potem wino mogło leżakować w kadzi ze stali nierdzewnej. Jest bardzo aromatyczne, kwiatowe. Zawiera zarówno słodkie jak i pikantne nuty. Idealnie sprawdzi się jako aperitif, ale także jako połączenie z daniami kuchni azjatyckiej, meksykańskiej czy z deserami.

Molitor Kabinett Riesling 2016

Riesling Kabinett Markusa Molitora mieni się w kieliszku wspaniałą jasnożółtą barwą. Nos jest intensywny w aromaty gruszki nashi, pigwy, jabłka i moreli, uzupełnione ziarnem kakaowym, cynamonem i leśną ściółką. Na podniebieniu równie kompleksowy i pięknie zbalansowany. Finisz jest długi z nutami mineralnymi.

Sherry Cream Isabela

Wino wzmacniane Isabela Cream to mieszanka wytrawnego Oloroso i słodkiego Pedro Ximenez (75% Palomino fino + 25% Pedro Ximénez).
Cukier resztkowy jest na poziomie 130 g/litr.
Wino ma piękny głęboki kolor mahoniowy. Jest bardzo aromatyczne, nuty orzechowe i dojrzałych owoców, suszonych śliwek, daktyli, rodzynek, z nutami czekolady, nutami czekolady. Na podniebieniu to sherry oferuje gładki, dobrze zbalansowany i bogaty smak. Finisz jest długim i złożony.
Zalecamy podawać  lekko schłodzone w towarzyszące niebieskich serów pleśniowych (gorgonzola, stilton itp.) lub deserów owocowych.
Isabela Cream można również pić z lodem z plasterkiem pomarańczy jako long drink.