Priorat

Palet Most de Flor

W winnicy Palleja Escoda w niewielkim, lecz jakże sławnym Prioracie – regionie, w którym rodzą się jedne z najlepszych i najdroższych win na świecie, powstaje rocznie około 600 butelek Palet Most de Flor.
«Most de Flor» oznacza pierwszy sok, jaki puściły winogrona pod wpływem grawitacji tuż po zebraniu.12 miesięcy starzenia w beczkach z francuskiego dębu okiełznało intensywny smak i kwasowość, i nadały winu elegancji i klasy.
Palet to wino intensywne,dobrze wyważone, o smaku śliwki i lukrecji, gładnie taniny i trwały finisz sprawiają iż jest to pozycja obowiązkowa dla wszystkich miłośników Prioratu

Reneixer Negre

Czerwone Grenache w połączeniu z Carignan dają wino o rubinowoczerwonej barwie z niebieskimi i jasnymi odcieniami. W nosie wyczuwalne są nuty kwiatu fiołka i dojrzałych czerwonych owoców, a świeże i zróżnicowane aromaty Grenache podkreślają ich obecność. Na podniebieniu zauważamy przyjemne pierwsze spotkanie, z wyjątkowo młodzieńczą taniną. Jest to wino żywe i świeże, z charakterem i elegancją.

Priorat to niewielka obszarem apelacja w Katalonii. Jej sława i prestiż znacznie przerasta ten obszar. Wina z niej się wywodzące stanowią ścisłą czołówkę hiszpańskiego winiarstwa. Stare krzewy Garnachy i Carinyeny uprawiane w bardzo surowych warunkach odwdzięczają się fantastycznymi winami do których wzdychają miłośnicy wina na całym świecie. Wino w typie Blanc de Noirs z powodu sporego udziału ciemnych odmian winogron.