Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Drukuj
Dodaj do Pinterest
Drink Choya Prosecco
Prosty drink na bazie likieru z moreli japońskiej Ume oraz pysznego włoskiego prosecco.
Przygotowanie
3
minut
min
Typ:
Drinki i Koktajle
Yield:
1
osoba
Utensylia
Kieliszek do wina lub szklanka koktajlowa
Składniki
Alkohole
100
ml
Umeshu
(Choya Silver)
100
ml
Prosecco
Pozostałe
¼
Limonka
Lód
Mięta
(opcjonalnie)
Instrukcja
Do koktajlowej szklanki włóżcie kilka kostek lodu.
Mocno wyciśnijcie na lód ćwiartkę limonki (dokładnie umytą) i wrzućcie ją do szklanki.
Dorzućcie kilka listków mięty (opcjonalne)
Połowę szklanki wypełnijcie schłodzoną Choyą, drugą połowę tak samo dobrze schłodzonym Prosecco.
Na koniec wymieszajcie drinka i cieszcie się super orzeźwiającym połączeniem smaków.
Uwagi
Pamiętajcie aby alkohole były dobrze schłodzone.