Mięso (drób i białe mięso)

Prosecco Col Fondo

Prosecco Col Fondo, czyli wino nieklarowane i niefiltrowane. Dzięki temu uzyskujemy mętne prosecco, które wraz z upływem czasu zyskuje pełnie i głębie smaków. I tak świeże nuty typowe dla Prosecco pod koniec fermentacji rozwijają się stopniowo w coraz bardziej złożone nuty chrupiącego chleba i miąższu brzoskwini. Podobnie, początkowo łagodne, owocowe smaki zmieniają się z upływem miesięcy, stają się bardziej złożone i wytrawne z przyjemnym gorzkawym posmakiem. Piękny, kremowy perlage!

Wino bez dodatku siarczanów.

Battista

Etykieta przykuwająca uwagę, z nawiązaniem do okresu renesansu. Typowe Chardonnay z północnych Włoch. W smaku bardzo owocowe, z przewagą cytrusów i gruszek, jednak ze względu na proces leżakowania wina na osadzie drożdżowym, możemy wyczuć również aromaty woskowe i migdałowe. Wino mocno aksamitne. z piękną kwasowością i długim finiszem.