Baud Rouge Ancestral
Początki posiadłości Baud sięgają 1742 roku, a obecnie winiarnią zarządza już dziewiąte pokolenie. Rodzeństwo Clementine i Bastien, oboje w wieku poniżej 30 lat, produkują jedne z najlepszych win w okolicy.
Pyszna mieszanka 70% Trousseau i 30% Pinot Noir, to cuvée nosi nazwę “Ancestral”, ponieważ jest wytwarzane z najstarszych działek czerwonych winogron Baud posadzonych przez dziadka Clementine i Bastiena.
To lekkie czerwone wino ma aromaty skóry i skoncentrowane nuty wiśni, żurawiny i poziomek. Kompleksowości dodają bogate nuty ziołowe. Taniny są miękkie, jedwabiste i eleganckie.
Można je pić samodzielnie lub podawać z czerwonymi mięsami, takimi jak dziczyzna.
Crement du Jura Brut Rose
Blado-różowe wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną (szampańską) z pięknymi strunami bąbelków- trwałych i drobnych.
W nosie intensywny zapach czerwonych owoców (świeżo zebrane czerwone porzeczki i wiśnie morello). Na podniebieniu delikatne bąbelki podbijają owocowe aromaty. Piękne wino musujące na każdą okazję, najlepsze mocno schłodzone od 4-6 °C.
Crémant du Jura Sauvage
Piekny delikatny bąbel tego cremant musuje w bladożółtym winie ze srebrzysto-zielonymi odcieniami. Nos delikatny i elegancki, lekki akcent tostów, zielonych jabłek, owoców cytrusowych, kwiatowy nos z nutami kwiatów łąkowych. Podniebienie charakteryzuje piękna giętkość, bąbelki są obecne bez przerysowania. Aromaty potwierdzają nos i długi finisz.