Katalonia

Amaltea Brut Nature Reserva

Cava z prawdziwą klasą! Delikatne, drobne bąbelki z wyraźną kwasowością i żywymi owocami, aromatami drożdży, gruszki,  świeżej bułki tartej i skórki od chleba. Bąbelki są delikatne, ale intensywne, a finisz słonawo owocowy.
Loxarel to innowacyjna winiarnia w regionie Penedes w Hiszpanii, która prowadzi ekologiczne i biodynamiczne uprawy. Wina charakteryzują się ekspresją gleby, słońca i naturalnego otoczenia, a rezultatem jest coś, czego trzeba koniecznie spróbować.

Cava Rose Brut

Vita Vivet Organic Brut Cava to świeżei wykwintne wino musujące wytwarzane ze szczepów Pinot noir i Trepat, tradycyjnych winogron do produkcji wina Cava. Wytwarzane tradycyjną metodą z 10-miesięcznym leżakowaniem na osadzie drożdżowym. Wyraźne czerwone owoce, delikatne biszkopty i odrobina słoności. Kwasowość jest dobrze zbalansowana, zapewniając czyste i rześkie wykończenie.

Cava Brut Organic

Vita Vivet to świeże i wykwintne wino musujące wytwarzane z organicznych szczepów Xarel-lo, Macabeo i Parellada. Wytwarzane metodą tradycyjną z 10-miesięcznym leżakowaniem na osadzie drożdżowym. Wyraźne cytrusy, delikatne biszkopty i odrobina słoności. Kwasowość jest dobrze  zbalansowana, zapewniając czyste i rześkie wykończenie.

Brisat 2019

Brisat nie jest winogronem, ale terminem oznaczającym produkcję wina skin-contact w Penedes w Katalonii! Tu mamy do czynienia ze 100% Xarel-lo ze starych krzewów.

Idealne wino pomarańczowe “na start”. Częściowo fermentowane na skórkach przez 14 dni,  spędziło następnie 8 miesięcy w glinianych amforach i stalowych zbiornikach. Ma bardzo jasny kolor, niską zawartość alkoholu, jest rześkie i świeże, a jednocześnie miękkie i pijalne. Piękny owocowy aromat z lekką nutą soli. Doskonałe samo lub z różnymi potrawami.

Núria Muscat

Winiarnia ta znajduje się w Sitges w Katalonii, w samym sercu Parku Naturalnego Garraf. Manel Avinyo i jego brat Joan przejęli rodzinną posiadłość, której Manel zmienił nazwę na Clos Lentiscus. Núria to imię córki Manela, która pomagała ojcu w tworzeniu tego pięknego wina aperitifowego.100% Muscat, świeże i aromatyczne białe wino musujące. Pierwsza fermentacja, przy użyciu rodzimych drożdży, a druga fermentacja ma miejsce w butelkach. Dwadzieścia cztery miesiące dojrzewania na drobnym osadzie i ręczny disgorgement.

Corpinnat Brut Reserva

Wino jest jasne i sprężyste, delikatny bąbelek niesie przyjemną gamę smaków dojrzałego zielonego jabłka, herbatników, kandyzowanej skórki cytrynowej i marynowanego imbiru. Finisz długi z nutą mineralności.

Corpinnat Rose Brut Reserva

Doskonłe musujące rose wyprodukowane metodą tradycyjną, przechowywane na osadzie minimum 20 miesięcy. Krótka maceracja ze skórkami przed tłoczeniem zapewniła mu piekny jasnowiśniowy kolor. Nos jest przepełniony owocem, porzeczką, wiśnią, jabłkiem, owocami leśnymi. Usta zbalansowane, subtelna tanina i przyjemna kwasowość, delikatne bąbelki odświeżają podniebienie. Idealne na aperitf, dla zakochanych i nie :)!

Cava Mirgin Rose Reserva Brut Nature

Cava Mirgin Rose Reserva to różowe musujące wino wykonane metodą szampańską. Powstała z uprawianych organicznie winogron Mataro czyli Monastrell. Krótki czas maceracji ze skórkami, aby uzyskać jasnoróżowy kolor. Nos zdominowany czerwonymi owocami wyczuwalne są także akcenty brioszki i chleba. Na podniebieniu llekkie i orzeźwiające, przywodzące na myśl czarowne owoce, z delikatnymi, ale trwałymi bąbelkami i lekką mineralnością. Finisz delikatny i przyjemny.