Glera

RIVE Prosecco Valdobbiadene

Wino to jest wybitnym ambasadorem apelacji Valdobbiadene. Występujące tu duże różnice temperatur pomiędzy dniem a nocą tworzą znakomity mikroklimat i sprawiają, że powstałe wino jest wyrafinowane, cudownie świeże, z aromatami dojrzałych jabłek i kwiatów akacji. W smaku odnajdziemy soczystą, dojrzałą gruszkę, migdały i nuty przypraw. Wyprodukowane jest ze starannie selekcjonowanych gron, pochodzących tylko z jednego rocznika (z włoskiego: millesimato) przy użyciu metody kilkukrotnego schładzania, by utrzymać maksymalną owocowość.

Valdobbiadene Prosecco

Doskonałe wino musujące pełne aromatów kwiatowych i owocowych takimi jak akacja i gruszka. Wytrawne, intensywne podniebienie dostarcza dojrzałego jabłka, białej brzoskwini i pikantnych nut mineralnych. Zrównoważone i sprężyste.

Prosecco Frizzante Vintage

Prosecco Frizzante zawsze lepiej pasowało do prostego, natychmiastowego spożycia niż wersja musująca – spumante. Wino o bladosłomkowej barwie z zielonkawymi refleksami, o owocowym aromacie z wyraźnymi nutami zielonego jabłka i brzoskwini, którym towarzyszą kwiatowe nuty glicynii i kwiatu akacji. Nos jest nieco delikatniejszy i bardziej owocowy niż w przypadku wersji col fondo. Pikantna chrupkość w połączeniu z delikatnie cierpką nutą gruszek i kruchych jabłek przyciągnie największych zwolenników świeżych win musujących!

Prosecco Col Fondo

Prosecco Col Fondo, czyli wino nieklarowane i niefiltrowane. Dzięki temu uzyskujemy mętne prosecco, które wraz z upływem czasu zyskuje pełnie i głębie smaków. I tak świeże nuty typowe dla Prosecco pod koniec fermentacji rozwijają się stopniowo w coraz bardziej złożone nuty chrupiącego chleba i miąższu brzoskwini. Podobnie, początkowo łagodne, owocowe smaki zmieniają się z upływem miesięcy, stają się bardziej złożone i wytrawne z przyjemnym gorzkawym posmakiem. Piękny, kremowy perlage!

Wino bez dodatku siarczanów.

Jeio Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut

Jeio Prosecco Superiore jest produktem dwóch przeplatających się historii miłosnych: miłości rodziny Bisol do winnic, które pielęgnowali tak uważnie, bez przerwy, od pokoleń, i miłości Giovanny Bisol do męża Desiderio, którego pieszczotliwie nazywała “Jeio ”.

Niemal nieuchronnie z tego wyjątkowego związku wyszedł Prosecco Superiore, którego nie sposób, nie kochać.