Tzingarella
Winnica Monte Bernardi znajduje się w Panzano, małej wiosce w sercu Chianti Classico.
Tzingarella to mieszanka Cabernet Sauvignon (40%), Merlot (40%), Cabernet Franc (15%) i Colorino (5%) z młodszych winnic.
Tzingarella (młodsza kuzynka “supertoskanów”) o pięknej rubinowej szacie, jest pełna dojrzałych owoców (wiśnie, porzeczka, jeżyny), delikatnych przypraw i nut ziołowych. 18 miesięcy dojrzewania w beczce dodaje jej złożoności i gładkości taninom. Długi finisz, dobry potencjał starzenia.
Reneixer Blanc
Mas Igneus Reneixer Blanc to wino w typie Blanc de Noirs z powodu sporego udziału ciemnych odmian winogron. W aromacie świetna harmonia ziemistych z niemal orientalnymi nutami kardamonu i anyżu. Owocowa świeżość ananasa i liczi tańczy potężnie na języku. Stare winorośle Garnacha-Blanca dają dużo głębi i dobrą strukturę dla wina Wibrująca kwasowość świetnie zrównoważona przez ciało i mineralny finisz. Najlepsze do warzyw z grilla i tłustych ryb.