Wegańskie

Amaltea Brut Nature Reserva

Cava z prawdziwą klasą! Delikatne, drobne bąbelki z wyraźną kwasowością i żywymi owocami, aromatami drożdży, gruszki,  świeżej bułki tartej i skórki od chleba. Bąbelki są delikatne, ale intensywne, a finisz słonawo owocowy.
Loxarel to innowacyjna winiarnia w regionie Penedes w Hiszpanii, która prowadzi ekologiczne i biodynamiczne uprawy. Wina charakteryzują się ekspresją gleby, słońca i naturalnego otoczenia, a rezultatem jest coś, czego trzeba koniecznie spróbować.

Baud Rouge Ancestral

Początki posiadłości Baud sięgają 1742 roku, a obecnie winiarnią zarządza już dziewiąte pokolenie. Rodzeństwo Clementine i Bastien, oboje w wieku poniżej 30 lat, produkują jedne z najlepszych win w okolicy.

Pyszna mieszanka 70% Trousseau i 30% Pinot Noir, to cuvée nosi nazwę “Ancestral”, ponieważ jest wytwarzane z najstarszych działek czerwonych winogron Baud posadzonych przez dziadka Clementine i Bastiena.

To lekkie  czerwone wino ma aromaty skóry i skoncentrowane nuty wiśni, żurawiny  i poziomek.  Kompleksowości dodają bogate nuty ziołowe. Taniny są miękkie, jedwabiste i eleganckie. 

Można je pić samodzielnie lub podawać z czerwonymi mięsami, takimi jak dziczyzna.

Bianco POP NAT

Dla twórców winnicy nazwa Armonia oznacza powrót do nierozerwalnej wartości między człowiekiem a otaczającą go naturą.  Na na najlepszych wzgórzach Vicenzy Tenuta L’Armonia produkuje wina, które świetnie reprezentują tzw terroir. Wszystkie tereny są bardzo różne od siebie; wulkaniczne z jednej strony i gliniasto-wapienne z drugiej, rozmieszczone na różnych wysokościach, aby umożliwić najlepsze dojrzewanie winogron ze względu na zmiany temperatury między dniem a nocą. Te różnice w winnicach są wyczuwalne w kieliszku.

Pop bianco pochodzi z 40 letnich krzewów uprawianych na glebach wulkanicznych. Jest mineralne, świeże i bardzo owocowe. Idealne na ciepłe letnie wieczory z przyjaciółmi.

Corpinnat Brut Reserva

Wino jest jasne i sprężyste, delikatny bąbelek niesie przyjemną gamę smaków dojrzałego zielonego jabłka, herbatników, kandyzowanej skórki cytrynowej i marynowanego imbiru. Finisz długi z nutą mineralności.

Sapientia Verdejo

Jasny słomkowo-żółty z zielonkawymi refleksami. Sapientia jest piękną ekspresją szczepu verdejo. Przekłada się to na intensywne, eleganckie i świeże aromaty. Wyróżnia się roślinnością ziołową i nutami białych kwiatów, z tonami anyżu, kopru włoskiego i garrigue oraz balsamicznym tłem.Podniebienie jest gładkie i eleganckie z nutą goryczki na finiszu, charakterystyczną dla verdejo. Aromaty wyczuwalne w nosie uwydatniają się w fazie retro-nosowej, stając się złożonymi i trwałymi. Doskonałe do picia samodzielnie lub z rybami, owocami morza, makaronem, ryżem lub daniami z białego mięsa. Można ją również łączyć z rybami wędzonymi, takimi jak m.in. łosoś, biały tuńczyk czy pstrąg.

Sapientia Sauvignon Blanc

Sapienta ma jasno-żółty kolor z zielonkawymi odcieniami.
Nos charakteryzuje intensywność aromatu z dominującymi nutami skoszonej trawy, cytrusów i ziół takich jak mięta, kolendra i świeża bazylia.
Podniebienie  jest okrągłe i zrównoważone. W fazie retronasalnej powracają aromaty wyczuwalne w nosie. Doskonałe do picia samodzielnie lub z daniami rybnymi, owocami morza, makaronem, ryżem lub zupami. Idealne z sushi.

Coterie Cabernet Franc – Malbec

Wszystkie owoce są zbierane ręcznie w lutym z wybranych miejsc w Franschhoek i Paarl. Poważne wino z aromatami świeżych wiśni, ciemnej czekolady i przypraw, czekolady i ciemnych przypraw, podniebienie jest bogate w głębię, alebogate w głębię, a jednocześnie mocne, zwarte i strukturalne, obfite w aromaty ziela angielskiego,malin i delikatnie tostowej nuty.

Cava Mirgin Rose Reserva Brut Nature

Cava Mirgin Rose Reserva to różowe musujące wino wykonane metodą szampańską. Powstała z uprawianych organicznie winogron Mataro czyli Monastrell. Krótki czas maceracji ze skórkami, aby uzyskać jasnoróżowy kolor. Nos zdominowany czerwonymi owocami wyczuwalne są także akcenty brioszki i chleba. Na podniebieniu llekkie i orzeźwiające, przywodzące na myśl czarowne owoce, z delikatnymi, ale trwałymi bąbelkami i lekką mineralnością. Finisz delikatny i przyjemny.

Dr. Lo Riesling Alkohol Free

Wino bezalkoholowe, naturalny i harmonijny smak. Ekscytująca alternatywa dla przyjemności bez alkoholu. LO RIESLING chce pokazać, że wino bezalkoholowe może być bardzo smaczne, wszechstronne i bezkompromisowe pod każdym względem.

Redentore Chardonnay

Wino skomponowane w 100% z odmiany Chardonnay, leżakowane na osadzie w stalowych tankach i kontrolowanej temperaturze. Barwa żywa, intensywna, połyskliwa. W aromacie typowe dla tej odmiany nuty masła i dojrzałe owoce południowe. Usta soczyste i dobrze zbalansowane. Idealnie pasuje do dań rybnych i owoców morza, świetnie sprawdza się również jako aperitif. Spełnia normy wina organicznego i wegańskiego.

MK Rose

O tym cielistym i charakternym rose Alastair Reed i Sam Cook mówią “killer”. Charakteryzujego go głebia koloru i smaku. Nos i podniebienie przepełnione delikatnymi, bardzo lekko tłoczonymi owocami (porzeczka, truskawka, liczi, malina) i ziołową nutą. Na dodatek dobrze wyważona kwasowość i macie prawdziwego killera na każdą okazję.

Mt. Midoriyama Chevaucher L’Eclair Pét-Nat

Etykieta odnosi się do potężnego Makoto Nagano wspinającego się na górę Midoriyama w celu osiągnięcia całkowitego zwycięstwa “Total Victory” w Ninja Warrior. W świecie, który często produkuje wina jednowymiarowe o zunifikowanym smaku Konpira Maru mierzy się w sposób niekonwencjonalny z klasycznym trio szampańskich odmian winorośli – Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier. Mandarynka, lekkie pomarańczowe cytrusy, brzoskwinie, zioła i wędzone migdały, z subtelną pikanterią i sprężystym nagazowaniem. Jest lekkie, delikatne i rześkie, lekko cierpkim finiszem, który gwarantuje uczucie orzeźwienia.