Wędliny

Primitivo Livruni

Primitivo Livurni to przedstawiciel swojego gatunku o wysokiej jakości i dużej złożoności. Ma piękny rubinowy kolor z fioletowymi odcieniami. W nosie odnajdziemy charakterystyczne nuty czarnej porzeczki, śliwki, dojrzałej truskawki i maliny. Bardzo gładkie na podniebieniu, z ułożoną taniną i odświeżającą kwasowością.

Rioja Gran Reserva 2015

Bodegas Ruiz de Viñaspre to mała rodzinna firma z siedzibą w Laguardia (Rioja Alavesa). 

Gran Reserva jest winem gładkim, pełnym i potężnym. Aromaty czerwonych owoców pięknie dopełniają subtelne nuty beczkowe (pudełko cygar, mahoń, nuty balsamiczne) silnie zintegrowane przez długi czas spędzony w butelce. Na podniebieniu jest gładkie, zrównoważone, gdzie harmonia owoców i drewna dodaje kompleksowości. Długi finisz.
Dobre połączenie z czerwonymi mięsami, grillowaną jagnięciną i pieczeniami.

Kő Olaszrizling

Bogate i odważniejsze podejście do szczepu Olaszrizling z Somló. Wulkaniczna gleba określa cechy wina, jednak węgierski dąb przenosi wino w zupełnie inny wymiar. W nosie spotkamy intrygujące nuty limonki, gruszki, brzoskwini, melona, tostów i śmietanki z tostowym podniebieniem, masłem, wanilią, szałwią, owocami tropikalnymi i delikatnym posmakiem kamieni na finiszu.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w beczkach z węgierskiego dębu przez 6 miesięcy.

Juhfark Somló

Juhfark to autochtoniczna odmiana winorośli z regionu winiarskiego o wulkanicznej glebie Somló. Bladozłoty wygląd rozwija się wraz z aromatami moreli, melona, limonki, owoców tropikalnych, tostów, wanilii. Jest wytrawny, mineralny, chrupiący i żywy. Strukturę i całą siłę wina wyczujemy w dłuższej chwili po otwarciu.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w stalowych kadziach oraz beczkach z dębu węgierskiego przez 6 miesięcy.