SklepChateau Brunel De La Gardine

Chateauneuf Du Pape Rouge Saint Roch

Kompozycja 40% Grenache, 30% Mourvedre i 30% Syrah z najlepszych, ponad 40-to letnich winnic posiadłości Saint Roch. Ręczny zbiór i odszypułkowanie oraz niezwykle staranna selekcja gron. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze, a następnie dojrzewanie w cementowych tankach i dębowych beczkach przez 12 miesięcy. To wszystko dało efekt w postaci bardzo bogatego wina ze zniewalającymi aromatami konfitury z ciemnych owoców z przyprawami, papryką i lukrecją w tle. W ustach pełne i hojne, z intensywną, a jednocześnie aksamitną taniną. Dobrze zachowana owocowość sprawia, że wino jest bardzo przyjazne do picia już dziś, choć jego potencjał dojrzewania wynosi ok 10 lat. Idealne do dziczyzny, gulaszy, steków wołowych i wszystkich dań na bazie grzybów.

Chateauneuf Du Pape Rouge

Kompozycja Grenache (65%), Syrah (15%), Mourvedre (15%) i Muscardin (5%). Winogrona do produkcji zbierane są wyłącznie ręcznie do małych koszyków. Następnie kiście są starannie selekcjonowane, odszypułkowane i mieszane przed rozpoczęciem fermentacji alkoholowej. Dojrzewanie najpierw w stalowych kadziach, następnie w dębowych beczkach trwa od 9 do 14 miesięcy. Powstałe wino jest niebywale skoncentrowane i aromatyczne, o głęboko purpurowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie istna eksplozja zapachów: leśne owoce – jeżyny, porzeczki, jagody, egzotyczne przyprawy, świeżo palona kawa, odrobina kakao, nuty lukrecji i fiołków. Usta miękkie z intensywną, ale krągłą taniną, obiecują długi i aromatyczny finisz.

Cotes Du Rhone Blanc

Niezwykle złożona kompozycja odmian Grenache Blanc, Rousanne, Clairette, Bourboulenc i Viognier zbieranych z bardzo starych nasadzeń (40 do 60 lat). Wino pełne intensywnych aromatów cytrusów – przede wszystkim cytryny i grejfruta, bardzo świeże, z długim i mineralnym finiszem. Znakomite do owoców morza, kozich serów i dań wegetariańskich.

Cotes Du Rhone Rouge

Cotes du Rhone pochodzi z winnic ulokowanych w południowej części Doliny Rodanu, gdzie przeważa uprawa szczepu Grenache. Odmiana ta stanowi 65% tego wina, pozostałe 35% to Syrah i Mourvedre. Wino o świeżych i soczystych aromatach czerwonych owoców: porzeczki, wiśni i malin, z nutami przypraw. Idealne do dojrzewających wędlin, serów, pieczonych i grillowanych mięs.