Langhe Nebbiolo Lampio
100% Nebbiolo. Cuvee Lampio jest przyjemnie złożone, intensywne z aromatami śliwki, wiśni, lukrecji i pieprzu. W ustach bogate i eleganckie z pikantnymi nutami, jedwabistymi i bardzo delikatnymi taninami.
Wino jest starzone w beczkach z francuskiego dębu przez 18 miesięcy, a następnie 6 miesięcy w butelce.
Barbera d’Asti Petraia
Ta Barbera reprezentuje swoje terroir i charakter odmianowy od intrygującego nosa ze świeżych czerwonych owoców, dżemu z nutami rabarbaru i nutami dzikiego kwiatu, do miękkiego, satysfakcjonującego podniebienia. Wino to jest wspaniałe do mięs i serów oraz wszelkich północnowłoskich dań z makaronu, a nawet pizzy.
Barolo Debutto
Arcydzieło równowagi i harmonii. Wysoka ekspresja terroir i odmiany winogron. Rubinowoczerwony kolor, bogaty i pikantny bukiet. Wino surowe i długowieczne, obdarzone taninami o gęstej, niemal jedwabistej strukturze. Podawać w temperaturze 18°.
MOSCATO D’ASTI D.O.C.G.
Winogrona Moscato użyte do produkcji tego wina pochodzą z winnic zlokalizowanych w regionie Castiglione Tinella w Piemoncie. Winogrona są delikatnie wyciskane, a sok poddawany jest fermentacji w kontrolowanej temperaturze.
Wino to ma bladożółty kolor i bogaty bukiet kwiatów akacji, stokrotek i szałwii. W ustach jest dobrze zbalansowane, świeże i bardzo przyjemne, z nutą delikatnej słodyczy i lekkimi, pienistymi bąbelkami. Podawać schłodzone do świeżych serów lub na zakończenie posiłku do deserów.