SklepCsetvei Pince

Kő Olaszrizling

Bogate i odważniejsze podejście do szczepu Olaszrizling z Somló. Wulkaniczna gleba określa cechy wina, jednak węgierski dąb przenosi wino w zupełnie inny wymiar. W nosie spotkamy intrygujące nuty limonki, gruszki, brzoskwini, melona, tostów i śmietanki z tostowym podniebieniem, masłem, wanilią, szałwią, owocami tropikalnymi i delikatnym posmakiem kamieni na finiszu.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w beczkach z węgierskiego dębu przez 6 miesięcy.

Ezerjó T

Prawdziwa wizytówka regionu Mór. W nosie jest burzliwe, ale ma wyjątkowo dobrze zdefiniowaną gamę zielonych jabłek, rumianku, gruszki i suszonych owoców pestkowych. W smaku znajdziemy aromaty cytryny, limonki, grejpfruta, suszonego banana, moreli i liści pomidora, są one wyczuwalne na podniebieniu, które jest lekkie i świeże ze słonymi nutami, zakończone długim mineralnym finiszem.

Fermentowane na rodzimych drożdżach i dojrzewane w stalowej kadzi technologią redukcyjną.

Ezerjó Hordó

Wyjątkowa lokalna odmiana winorośli Ezerjó została zabutelkowana przez Krisztinę, aby pokazać, czym naprawdę jest ten region winiarski i która jest niespodzianką dodając charakterystyczny smak węgierskiego dębu. Ma bardzo bogaty nos pełen aromatów jabłek, moreli, bananów, mango, przypalonego drewna, tostów i grzybów. Podniebienie jest bujne, pełne i wytrawne, całkowicie wysycone. W ustach wyczujemy ciasto chlebowe, wanilię, zielone jabłko, brzoskwinie i cytryny. Przaśne i zaborcze o pięknym długim finiszu.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w beczkach z węgierskiego dębu.

Papír Olaszrizling

Olaszrizling o klasycznej budowie i jasnożółtej barwie, pochodzący z wyjątkowego regionu winiarskiego o wulkanicznej glebie, zwanego Somló. Ta gleba (bazalt) określa i kształtuje cechy wina. Jest niezwykle świeże, rześkie i pełne energii z nutami zielonego jabłka, agrestu, cytryny, limonki, melona, kwiatu jabłoni, mokrych pestek i ziołowych właściwości. Na finiszu niechybnie zasolone i mineralne.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w stalowych kadziach technologią redukcyjną.

Juhfark Somló

Juhfark to autochtoniczna odmiana winorośli z regionu winiarskiego o wulkanicznej glebie Somló. Bladozłoty wygląd rozwija się wraz z aromatami moreli, melona, limonki, owoców tropikalnych, tostów, wanilii. Jest wytrawny, mineralny, chrupiący i żywy. Strukturę i całą siłę wina wyczujemy w dłuższej chwili po otwarciu.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w stalowych kadziach oraz beczkach z dębu węgierskiego przez 6 miesięcy.

Pinot Noir Frici

Nienagannie naturalny Pinot noir z obszaru Neszmélyi nad Dunajem. Nos jest owocowy i zachwycający z nutami kwiatu czerwonej wiśni, konfitury malinowej, róży oraz odrobiną grzanki i gałki muszkatołowej. Podniebienie jest lekkie, gładkie z miękkimi taninami i świeżą kwasowością. Oszałamiające smaki truskawek, malin, płatków róży i cedru utrzymują się w ustach przez dłuższy czas.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w beczkach z węgierskiego dębu oraz w stalowej kadzi. Niefiltrowane i nieklarowane.