SklepPandolfa

Battista

Etykieta przykuwająca uwagę, z nawiązaniem do okresu renesansu. Typowe Chardonnay z północnych Włoch. W smaku bardzo owocowe, z przewagą cytrusów i gruszek, jednak ze względu na proces leżakowania wina na osadzie drożdżowym, możemy wyczuć również aromaty woskowe i migdałowe. Wino mocno aksamitne. z piękną kwasowością i długim finiszem.

Pandolfo

Różne klony Sangiovese są zbierane ręcznie i trafiają do stalowych kadzi fermentacyjnych. Maceracja ze skórkami trwa około 2 tygodnie w kontrolowanej temperaturze. Dzięki temu dostajemy wino przyjemnie owocowe z doskonałą soczystością wiśni i czerwonych porzeczek podbudowanych akcentami ziół, pieprzu, ściółki leśnej. 70% wina dojrzewa przez 12 miesięcy w stali nierdzewnej a 30% w beczkach (50hl). W smaku zachowuje świeżość, jest charakterne i długie.

Federico

Pochodząca z Emili Romagnii, bardzo owocowa a zarazem soczysta i delikatna wersja szczepu sangiovese. Wino dojrzewa w stalowych kadziach. Poza przyjemnym posmakiem śliwki, czereśni i figi, w tle przewijają się aromaty ziół oraz mchu. Wino bardzo przyjemne, dla wszystkich zwolenników win czerwonych o ładnie zarysowanej kwasowości i soczystości owocu.