Cabernet Franc

Tzingarella

Winnica Monte Bernardi znajduje się w Panzano, małej wiosce w sercu Chianti Classico.

Tzingarella to mieszanka Cabernet Sauvignon (40%), Merlot (40%), Cabernet Franc (15%) i Colorino (5%) z  młodszych winnic. 

Tzingarella (młodsza kuzynka “supertoskanów”) o pięknej rubinowej szacie,  jest pełna dojrzałych owoców (wiśnie, porzeczka, jeżyny), delikatnych przypraw i nut ziołowych.  18 miesięcy dojrzewania w beczce dodaje jej złożoności i gładkości taninom. Długi finisz, dobry potencjał starzenia.

Coterie Cabernet Franc – Malbec

Wszystkie owoce są zbierane ręcznie w lutym z wybranych miejsc w Franschhoek i Paarl. Poważne wino z aromatami świeżych wiśni, ciemnej czekolady i przypraw, czekolady i ciemnych przypraw, podniebienie jest bogate w głębię, alebogate w głębię, a jednocześnie mocne, zwarte i strukturalne, obfite w aromaty ziela angielskiego,malin i delikatnie tostowej nuty.

Fleur des Fées Merlot – Cabernet Rosé

Orzeźwiające, letnie Rose, skomponowane z odmian Cabernet Franc (50%) i Merlot (50%). Wyczuwalne świeże aromaty owocowe – cytrusów, malin i czerwonych porzeczek. W ustach soczyste i lekkie, z delikatną kwiatową nutą i odrobiną gruszki w tle. Doskonałe na aperitif, świetnie pasuje też do wędlin, przekąsek i łososia.

Cabernet d’Anjou

Świeże i delikatne różowe wino o doskonałej pijalności, w którym wyczuwalne są aromaty krwistej pomarańczy i dojrzałego grejpfruta. Jego lekka słodycz zbalansowana przez kwasowość nadaje mu bardzo apetyczny charakter bez obciążania go.

Reserve du Couvent

Intensywna, ciemnorubinowa barwa. Mocne aromaty, z dużą dozą ciemnej owocowości przeplatanej beczkową wanilią. W ustach finezyjne i eleganckie, z dominacją czarnej porzeczki. Prawdziwa harmonia pomiędzy solidnymi, mięsistymi taninami a orzeźwiającą kwasowością.