Ezerjó

Ezerjó T

Prawdziwa wizytówka regionu Mór. W nosie jest burzliwe, ale ma wyjątkowo dobrze zdefiniowaną gamę zielonych jabłek, rumianku, gruszki i suszonych owoców pestkowych. W smaku znajdziemy aromaty cytryny, limonki, grejpfruta, suszonego banana, moreli i liści pomidora, są one wyczuwalne na podniebieniu, które jest lekkie i świeże ze słonymi nutami, zakończone długim mineralnym finiszem.

Fermentowane na rodzimych drożdżach i dojrzewane w stalowej kadzi technologią redukcyjną.

Ezerjó Hordó

Wyjątkowa lokalna odmiana winorośli Ezerjó została zabutelkowana przez Krisztinę, aby pokazać, czym naprawdę jest ten region winiarski i która jest niespodzianką dodając charakterystyczny smak węgierskiego dębu. Ma bardzo bogaty nos pełen aromatów jabłek, moreli, bananów, mango, przypalonego drewna, tostów i grzybów. Podniebienie jest bujne, pełne i wytrawne, całkowicie wysycone. W ustach wyczujemy ciasto chlebowe, wanilię, zielone jabłko, brzoskwinie i cytryny. Przaśne i zaborcze o pięknym długim finiszu.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w beczkach z węgierskiego dębu.