Gewürztraminer

Bacchus Orange

Naturalne, ekologiczne wino pomarańczowe, które zostało wyprodukowane we Francji ze szczepu Gewurztraminer. Winogrona zostały zebrane ręcznie, następnie 8 dni macerowały na skórkach, by potem wino mogło leżakować w kadzi ze stali nierdzewnej. Jest bardzo aromatyczne, kwiatowe. Zawiera zarówno słodkie jak i pikantne nuty. Idealnie sprawdzi się jako aperitif, ale także jako połączenie z daniami kuchni azjatyckiej, meksykańskiej czy z deserami.

Gewurztraminer MIDELBERG

Bardzo klasyczny alzacki gewurztraminer. Jak na tę odmianę przystało wino jest intensywnie i wyraziście. Aromatom owoców tropikalnych (brzoskwinie, morele, mango, cytryna) towarzyszą zioła, miód, róże i suszone kwiaty. Wino dobrze zdefiniowane, łagodne, krągłe o subtelnej kwasowości, a na dodatek o świetnej pijalności.

 

 

Gewurztraminer Grand Cru Zotzenberg

Jedno z 51 alzackich Grand Cru, co oznacza, że winorośl uprawiana jest w wyjątkowym mikroklimacie według bardzo restrykcyjnych reguł prestiżowej apelacji.

Bogaty nos tego wina urzeka kwiatową świeżością. Na podniebieniu pojawia się ta sama lekkość, a nuty kwiatowe owijają się wokół tonów dojrzałej zieleni i mirabelki. Aromaty są głębokie, a owoce dojrzałe, ale jednocześnie świeże. Finisz jest średnio wytrawny i długi.

Długi potencjał starzenia.

Lenga

Wino przechodziło krótką macerację na skórkach. Bogaty i dojrzały, egzotyczny nos niczym jego alzacki odpowiednik. W smaku zadziorny z wyraźną kwasowością, wyczuwalne aromaty liczi, mięty, białego pieprzu i imbiru.

Capsules Hespérides

Kolekcja “Capsules” została stworzona z myślą o winach rzadkich iunikatowych. Wina te są zawsze produkowane z tą samą troską o jakość, z chęcią zabrania Was w podróż do innych światów sensorycznych.

Hespérides jest produkowane z  winogron gewurztraminer lekko infuzowanych w ich soku przed fermentacją alkoholową. To wino ujawnia słodkie aromaty gorzkiej pomarańczy, skórki brzoskwini i przypraw. Jego kolor jest lekko pomarańczowy. W ustach jego toniczność przynosi świeżość i długość w ustach.

Pépin

Pomarańczowe wino zrobione z kilku szczepów (niekoniecznie alzackich) przez alzackiego producenta. Winnica określona jako winnica roku przez francuskie media winiarskie. Każde cuvée “Pépin” powstaje z ekologicznie uprawianych winorośli, zbieranych ręcznie, bez żadnych dodatków podczas winifikacji, z użyciem wyłącznie rodzimych drożdży i bez dodatku siarczynów. Winogrona pochodzą z różnych regionów Francji, a mieszanki zmieniają się w zależności od chwili. W tym wydaniu dominują Gewurztraminer i Auxerrois przynosząc aromaty cytrusów, jabłek, gruszek, szarlotki, słodkich przypraw – cynamonu.

Gewurztraminer

Jedno z najbardziej aromatycznych białych win-klasyczna “wizytówka Alzacji”. Aromat kwiatów, egzotycznych owoców, dojrzałej gruszki, miodu i korzennych przypraw sprawiają, że mamy wrażenie obcowania z winem słodkim a nie wytrawnym, którym jest w rzeczywistości. W ustach subtelnie mineralne o niskiej kwasowości.

Oveja Naranja

Oveja Naranja to wino, które przyciąga nas swoją sympatyczną etykietą. Łączy w sobie nowoczesne podejście solidną hiszpańską tradycją. Intensywnie aromatyczne, bogate w nuty herbaciane. Pełne pomarańczowe wino z podwyższoną taniną oraz nutami daktyli, kwiatów i lekkiej miodowej słodyczy.