Olaszrizling

Kő Olaszrizling

Bogate i odważniejsze podejście do szczepu Olaszrizling z Somló. Wulkaniczna gleba określa cechy wina, jednak węgierski dąb przenosi wino w zupełnie inny wymiar. W nosie spotkamy intrygujące nuty limonki, gruszki, brzoskwini, melona, tostów i śmietanki z tostowym podniebieniem, masłem, wanilią, szałwią, owocami tropikalnymi i delikatnym posmakiem kamieni na finiszu.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w beczkach z węgierskiego dębu przez 6 miesięcy.

Papír Olaszrizling

Olaszrizling o klasycznej budowie i jasnożółtej barwie, pochodzący z wyjątkowego regionu winiarskiego o wulkanicznej glebie, zwanego Somló. Ta gleba (bazalt) określa i kształtuje cechy wina. Jest niezwykle świeże, rześkie i pełne energii z nutami zielonego jabłka, agrestu, cytryny, limonki, melona, kwiatu jabłoni, mokrych pestek i ziołowych właściwości. Na finiszu niechybnie zasolone i mineralne.

Fermentowane i dojrzewane na rodzimych drożdżach w stalowych kadziach technologią redukcyjną.