Pinot Noir

Baud Rouge Ancestral

Początki posiadłości Baud sięgają 1742 roku, a obecnie winiarnią zarządza już dziewiąte pokolenie. Rodzeństwo Clementine i Bastien, oboje w wieku poniżej 30 lat, produkują jedne z najlepszych win w okolicy.

Pyszna mieszanka 70% Trousseau i 30% Pinot Noir, to cuvée nosi nazwę “Ancestral”, ponieważ jest wytwarzane z najstarszych działek czerwonych winogron Baud posadzonych przez dziadka Clementine i Bastiena.

To lekkie  czerwone wino ma aromaty skóry i skoncentrowane nuty wiśni, żurawiny  i poziomek.  Kompleksowości dodają bogate nuty ziołowe. Taniny są miękkie, jedwabiste i eleganckie. 

Można je pić samodzielnie lub podawać z czerwonymi mięsami, takimi jak dziczyzna.

MK Rose

O tym cielistym i charakternym rose Alastair Reed i Sam Cook mówią “killer”. Charakteryzujego go głebia koloru i smaku. Nos i podniebienie przepełnione delikatnymi, bardzo lekko tłoczonymi owocami (porzeczka, truskawka, liczi, malina) i ziołową nutą. Na dodatek dobrze wyważona kwasowość i macie prawdziwego killera na każdą okazję.

Mt. Midoriyama Chevaucher L’Eclair Pét-Nat

Etykieta odnosi się do potężnego Makoto Nagano wspinającego się na górę Midoriyama w celu osiągnięcia całkowitego zwycięstwa “Total Victory” w Ninja Warrior. W świecie, który często produkuje wina jednowymiarowe o zunifikowanym smaku Konpira Maru mierzy się w sposób niekonwencjonalny z klasycznym trio szampańskich odmian winorośli – Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier. Mandarynka, lekkie pomarańczowe cytrusy, brzoskwinie, zioła i wędzone migdały, z subtelną pikanterią i sprężystym nagazowaniem. Jest lekkie, delikatne i rześkie, lekko cierpkim finiszem, który gwarantuje uczucie orzeźwienia.