Regent

Pet-Nat Rose

Pet-Nat czyli wino robione metodą pradawną charakteryzuje się rewelacyjną świeżością, przy zachowaniu ciekawej struktury oraz świetnego owocu. Kupaż szczepów Regent oraz Pinot Noir idealnie wkomponuje się w letnie wieczory, pomimo różowego koloru nie tylko dla Pań.

Dzik

DZIK’19 jest sukcesorem Dzika’18, linii win powstałych ekstremalnie spontanicznie i bezinterwencyjnie, wyraźnie dzikich i nieokiełznanych tak w nosie jak i ustach. Wino o wyrazistych aromatach jabłkowo-gruszkowych skrytych pod szybko ekspirującą pierzynką redukcyjną. Inspirujące pod względem gastronomicznym. Świetnie wypada w towarzystwie wędzonych na zimno mięs, potrawek drobiowych, pasztetów.

Wino młode, zadzierzyste, o niejasnej przyszłości. Gotowe do konsumpcji i mogące zaskoczyć w przyszłości. Zainteresuje poszukiwaczy nieoczywistych doznań w kieliszku.

Uwaga: wino niefiltrowane, bez konserwantów. Przechowywać w temperaturze max. 18C.

Wyprodukowano 850 butelek.

MondayLisa

Ten kupaż dwóch popularnych w Polsce czerwonych odmian, regenta i ronda, jest podstawą czerwonego wina z Domu Bliskowice kolportowanego pod etykietą Monday Lisa. W roczniku 2015 do kupażu dołączono odmianę monarch. Długi proces dojrzewania dał wino bardziej zaokrąglone w stosunku do poprzednich roczników, nie pozbawiając go charakterystycznej zadzierzystości. Charakteryzuje się intensywnym, głębokim kolorem, zapachem mokrego wrzosowiska, tartej wiśniowej kory, lekko przypalonych, wędzonych śliwek. W ustach owoce leśne i kandyzowana morwa czynią z wina uniwersalnego partnera do pieczonego i grillowanego mięsa, wędlin i serów pleśniowych.

Uwaga: wino niefiltrowane, bez konserwantów.
Przechowywać w temperaturze max. 15C.