Xarel-lo

Amaltea Brut Nature Reserva

Cava z prawdziwą klasą! Delikatne, drobne bąbelki z wyraźną kwasowością i żywymi owocami, aromatami drożdży, gruszki,  świeżej bułki tartej i skórki od chleba. Bąbelki są delikatne, ale intensywne, a finisz słonawo owocowy.
Loxarel to innowacyjna winiarnia w regionie Penedes w Hiszpanii, która prowadzi ekologiczne i biodynamiczne uprawy. Wina charakteryzują się ekspresją gleby, słońca i naturalnego otoczenia, a rezultatem jest coś, czego trzeba koniecznie spróbować.

Cava Brut Organic

Vita Vivet to świeże i wykwintne wino musujące wytwarzane z organicznych szczepów Xarel-lo, Macabeo i Parellada. Wytwarzane metodą tradycyjną z 10-miesięcznym leżakowaniem na osadzie drożdżowym. Wyraźne cytrusy, delikatne biszkopty i odrobina słoności. Kwasowość jest dobrze  zbalansowana, zapewniając czyste i rześkie wykończenie.

Brisat 2019

Brisat nie jest winogronem, ale terminem oznaczającym produkcję wina skin-contact w Penedes w Katalonii! Tu mamy do czynienia ze 100% Xarel-lo ze starych krzewów.

Idealne wino pomarańczowe “na start”. Częściowo fermentowane na skórkach przez 14 dni,  spędziło następnie 8 miesięcy w glinianych amforach i stalowych zbiornikach. Ma bardzo jasny kolor, niską zawartość alkoholu, jest rześkie i świeże, a jednocześnie miękkie i pijalne. Piękny owocowy aromat z lekką nutą soli. Doskonałe samo lub z różnymi potrawami.

Corpinnat Brut Reserva

Wino jest jasne i sprężyste, delikatny bąbelek niesie przyjemną gamę smaków dojrzałego zielonego jabłka, herbatników, kandyzowanej skórki cytrynowej i marynowanego imbiru. Finisz długi z nutą mineralności.