Pinot Noir
Niekonwencjonalny Pinot, niedojrzałe truskawki, poziomki i wiśnie. Połączenie ziemistych aromatów wraz ze słodyczą wanilii i nutą tymianku. Miękkie, obfitujące w subtelną taninę, nieprześwitujący rubinowy kolor ponadto odświeżające w ustach.
Blanc de Noir Sekt Brut Nature
Czeski Sekt i to nie byle jaki, tego trzeba spróbować! Wyprodukowany metodą tradycyjną, rok na osadzie, część fermentowana i starzona w beczkach, ten Pinot Noir jest doskonałą alternatywą dla klasycznego szampana. Delikatne, ale bogate, z jabłkowymi skórkami i drożdżowymi, biszkoptowymi aromatami. Elegancka struktura, jakościowy bąbel, wytrawny finisz – bardzo z klasą. Idealne na uroczystości.
Pink
Ma jasno łososiowy kolor. Ukazuję aromaty truskawek i leśnych owoców. Jest wytrawne, świeże, niefiltrowane! Opływająca usta kwasowość nakłania do picia go w nieskończoność. Niewymagające, lecz mające strukturę i długi smak.
Rosé uzyskane z bezpośredniego wyciśnięcia, fermentowane w stalowej kadzi a następnie dojrzewane około 9 miesięcy na osadzie w 500l używanych beczkach z francuskiego dębu.
HERR GEWURTZ
Powstały kolor jest efektem maceracji, jest lekko złotawy, mętny. W nosie wyczujemy nuty róży, skórki z pomarańczy, liczi czy przypraw. Zaskakuje kwasowością i mocą aromatów grejpfruta, niedojrzałej gruszki czy cytryny. Mineralne i nieskomplikowane.
Fermentowane częściowo w stalowej kadzi i dębowej beczce, miesięczna maceracja na skórkach a następnie dojrzewane około 4 miesięcy na osadzie, bez dodatku siarki. Niefiltrowane.
Ruby
Rubinowe, w nosie mocno wiśniowe, wyczuwalna świeżość i młodość. Smakiem przypomina letni kompot z czerwonych owoców-porzeczek, wiśni, aroni, czereśni czy agrestu. Na końcu wyczuwalny smak efektu beczki, kwasowość wznieca długie odczucie lekkiego wina, łatwego w piciu i odbiorze.
Fermentowane częściowo w stalowej kadzi i dębowej beczce, miesięczna maceracja na skórkach a następnie dojrzewane około 8 miesięcy w dużych używanych beczkach z dębu francuskiego. Niefiltrowane.
Sauvignon Blanc
To wino powstało z dwóch różnych klonów odmiany Sauvignon Blanc z dwóch różnych winnic. Ponadto został wyprodukowane za pomocą trzech różnych metod fermentacji. Część wina fermentowano w zbiornikach ze stali nierdzewnej, część w dębowych beczkach, a część fermentowano na skórkach. Dzięki temu wino jest idealnie zrównoważone i pełne o aromatach owoców cytrusowych, ziół i owoców marakui.
Zweigelt Pinot Noir
Jasne, wiśniowo-czerwone wino, z aromatami małych czerwonych owoców. Lekkie w odbiorze, przyjemnie kwasowe z nutami owocowymi.
Świetne z makaronami.
Pinot Gris
Zdecydowany aromat suszonych moreli i miodu przełamany niuansem suszonych ziół i orzechów. W ustach bardzo owocowe, zróżowane żywą kwasowością. Wino pełne, złożone, a równocześnie świeże.