SklepMatias Riccitelli

Kungfu Malbec

Kung Fu zaczyna się od ekologicznie zarządzanej winnicy zasadzonej na glebach wapiennych na wysokości 1350 metrów, w pobliżu północnego krańca doliny Uco. Dzięki spontanicznej fermentacji, połączeniu całych kiści i odszypułkowanych winogron bez dodatku dwutlenku siarki. Rezultatem jest wino obfitujące w czarne i czerwone owoce i fioletowe odcienie oraz ziołowe detale powszechne w tej części Uco. Tekstura zawiera garbniki z gleb wapiennych, ale dojrzałość owocu również odgrywa swoją rolę, dając wrażenie soczystości i soczystości.

Hey Malbec

Soczyste czarne owoce łączą się z fiołkami i czarnym pieprzem, a miękkie i dojrzałe taniny prowadzą do miękkiego i bogatego wykończenia. Uroczy sam lub z soczystym czerwonym mięsem. Przed winifikacją wykonywany jest drobiazgowy wybór ręczny, 70% tego wina dojrzewa w małych betonowych zbiornikach, 30% pozostaje we francuskich beczkach dębowych. Polecane do dań z drobiu, makarony w sosach.

Kungfu pet nat

„Kung Fu jest jak powrót do Hej, wyobraziłem sobie wino, które będzie ciosem, wino bez siarczynów, wino bez skazy, piękne, czyste z czystą intensywnością, które kopie w głowę, ale z równowagą, jak sztuki walki”. – Matias Riccitelli

Matias Riccitelli

Winnica znajduje się w sercu Vistalby, w regionie Lujan de Cuyo w Mendozie. Dziś Riccitelli Wines zarządza 20 hektarami, podzielonymi na trzy różne winnice u podnóża Andów między 980 a 1120 m npm Większość z tych winnic została założona na początku XX wieku. Winogrona uprawiane są w bardzo tradycyjny sposób z zachowaniem bardzo niskich plonów dzięki ręcznemu przycinaniu i zielonym zbiorom. Techniki te pozwalają nam uzyskać winogrona ekologiczne i wysokiej jakości. Zbiór odbywa się ręcznie na małych tacach 20 kg, aby nie uszkodzić winogron.