Pinot Noir

Pinot Noir

Wino dzięki delikatnemu zapachowi i miękkiej strukturze, pokazuje jasne, świeże czerwone owoce, wiśnie, żurawinę i odrobinę ziemistości. W nosie wyczuwalny aromat słodkich owoców, truskawek, miodu i nuty pieprzu. Delikatne wino z prawdziwą finezją. 

Cava Rose Brut

Vita Vivet Organic Brut Cava to świeżei wykwintne wino musujące wytwarzane ze szczepów Pinot noir i Trepat, tradycyjnych winogron do produkcji wina Cava. Wytwarzane tradycyjną metodą z 10-miesięcznym leżakowaniem na osadzie drożdżowym. Wyraźne czerwone owoce, delikatne biszkopty i odrobina słoności. Kwasowość jest dobrze zbalansowana, zapewniając czyste i rześkie wykończenie.

Baud Rouge Ancestral

Początki posiadłości Baud sięgają 1742 roku, a obecnie winiarnią zarządza już dziewiąte pokolenie. Rodzeństwo Clementine i Bastien, oboje w wieku poniżej 30 lat, produkują jedne z najlepszych win w okolicy.

Pyszna mieszanka 70% Trousseau i 30% Pinot Noir, to cuvée nosi nazwę “Ancestral”, ponieważ jest wytwarzane z najstarszych działek czerwonych winogron Baud posadzonych przez dziadka Clementine i Bastiena.

To lekkie  czerwone wino ma aromaty skóry i skoncentrowane nuty wiśni, żurawiny  i poziomek.  Kompleksowości dodają bogate nuty ziołowe. Taniny są miękkie, jedwabiste i eleganckie. 

Można je pić samodzielnie lub podawać z czerwonymi mięsami, takimi jak dziczyzna.

Crémant d’Alsace Blanc de Noirs Brut

Domaine Hering podbiła nasze serca już jakiś czas temu, ale to cremant jest wiśieńką na torcie. 
Crémant Blanc de Noirs jest wytwarzany metodą tradycyjną. To wyjątkowe cuvee jest wynikiem rygorystycznej selekcji Pinot Noir i jest zarezerwowane tylko dla najlepszych roczników. Po rocznikach 1997, 2005, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016 i 2018, możemy się cieszyć 2021.
Po 14 miesiącach dojrzewania na drożdżach wino to nabrało niezwykłego bogactwa i gładkości. Jest owocowe, pełne z ułożoną kwasowością i dobrze zintegrowanym alkoholem. Czysta przyjemność.

Keskese 2018

Piękne i eleganckie pinot noir z polskiej winnicy Dom Bliskowice zachwyca owocowym nosem, korzennością i ziemistością. Usta są delikatne i soczyste, zrównoważone. Pinot na najwyższym poziomie.

 

Crement du Jura Brut Rose

Blado-różowe wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną (szampańską) z pięknymi strunami bąbelków- trwałych i drobnych.
W nosie intensywny zapach czerwonych owoców (świeżo zebrane czerwone porzeczki i wiśnie morello). Na podniebieniu delikatne bąbelki podbijają owocowe aromaty. Piękne wino musujące na każdą okazję, najlepsze mocno schłodzone od 4-6 °C.

Pinot Noir

Niekonwencjonalny Pinot, niedojrzałe truskawki, poziomki i wiśnie. Połączenie ziemistych aromatów wraz ze słodyczą wanilii i nutą tymianku. Miękkie, obfitujące w subtelną taninę, nieprześwitujący rubinowy kolor ponadto odświeżające w ustach.  

Lanson Le Black Label Brut

Od XIX w. do dziś Lanson zaopatruje brytyjską rodzinę królewską – herb Elżbiety II jest widoczny na etykiecie szampana Lanson. Od 1977 r Lanson to główny dostawca szampana na imprezy związane z turniejami tenisowymi na Wimbledonie. Klientem jest też Tour De France.Dom szampana pozostawał własnością rodziny do 1980 roku. Od 2006 r. funkcjonuje jako grupa Lanson-BCC i jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek szampańskich na świecie.

Pinot Noir

Wino ma jaśniejszy rubinowy kolor. Aromat jest energiczny i wyrazisty, z nutami czerwonych owoców pestkowych, nutami kwiatowymi i subtelnym śladem lukrecji lub pieprzu. Na podniebieniu wino jest średnio zbudowane, z przyjemną soczystością młodych owoców pestkowych i świeżą kwasowością. W winie znajdziemy nuty truskawki, czerwonej porzeczki czy fiołka. Bardzo delikatne taniny i dłuższy owocowy posmak z nutą mineralności.Fermentacja na skórkach przez 2 tygodnie w otwartej kadzi. Następnie wino było starzone przez 11 miesięcy w używanej beczce z francuskiego dębu bez dodatku jakichkolwiek dodatków.

Amerai

Intensywny rubinowy kolor. Aromaty kwiatowe i świeżość nadana przez Dolcetto i Freisa, a następnie wiśnia i małe czerwone owoce z drobną wanilią z dębu Barbera i Pinot Noir. Podniebienie jest ciepłe, długie i bardzo gładkie. Miękkie taniny z zrównoważoną kwasowością i przyjemny migdałowy finał. Doskonałe do serów, mięs, zup warzywnych, makaronów bolońskich i risotto.

Blanc de Noirs Brut

Champagne Fleury to rodzinna winiarnia położona w południowej Szampanii wokół miejscowości Courteron. Ta winnica jest prekursorem biodynamiki w tym regionie, od 4 pokoleń udowadnia, że wina uprawiane tą metodą są niezwykle jakościowe z dużym potencjałem starzenia. “Blanc de Noirs” (białe wino produkowane z czarnych winogron)to prawdziwy rzemieślniczy szampan, reprezentuje styl winiarni Fleury charakteryzującego się drobnymi bąbelkami i świeżością. Piekny jasno slomkowy kolor, finezyjne musującyi, intensywny nos z notami owoców i miodu. Podniebienie okrągłe, złożone i długie, oferuje aromaty dojrzałego jabłka, brioszki, pasty migdałowej i kandyzowanej cytryny.

Corpinnat Rose Brut Reserva

Doskonłe musujące rose wyprodukowane metodą tradycyjną, przechowywane na osadzie minimum 20 miesięcy. Krótka maceracja ze skórkami przed tłoczeniem zapewniła mu piekny jasnowiśniowy kolor. Nos jest przepełniony owocem, porzeczką, wiśnią, jabłkiem, owocami leśnymi. Usta zbalansowane, subtelna tanina i przyjemna kwasowość, delikatne bąbelki odświeżają podniebienie. Idealne na aperitf, dla zakochanych i nie :)!

Blanc de Noir Sekt Brut Nature

Czeski Sekt i to nie byle jaki, tego trzeba spróbować! Wyprodukowany metodą tradycyjną, rok na osadzie, część fermentowana i starzona w beczkach, ten Pinot Noir jest doskonałą alternatywą dla klasycznego szampana. Delikatne, ale bogate, z jabłkowymi skórkami i drożdżowymi, biszkoptowymi aromatami. Elegancka struktura, jakościowy bąbel, wytrawny finisz – bardzo z klasą. Idealne na uroczystości.

Kungfu pet nat

„Kung Fu jest jak powrót do Hej, wyobraziłem sobie wino, które będzie ciosem, wino bez siarczynów, wino bez skazy, piękne, czyste z czystą intensywnością, które kopie w głowę, ale z równowagą, jak sztuki walki”. – Matias Riccitelli

MK Rose

O tym cielistym i charakternym rose Alastair Reed i Sam Cook mówią “killer”. Charakteryzujego go głebia koloru i smaku. Nos i podniebienie przepełnione delikatnymi, bardzo lekko tłoczonymi owocami (porzeczka, truskawka, liczi, malina) i ziołową nutą. Na dodatek dobrze wyważona kwasowość i macie prawdziwego killera na każdą okazję.

Mt. Midoriyama Chevaucher L’Eclair Pét-Nat

Etykieta odnosi się do potężnego Makoto Nagano wspinającego się na górę Midoriyama w celu osiągnięcia całkowitego zwycięstwa “Total Victory” w Ninja Warrior. W świecie, który często produkuje wina jednowymiarowe o zunifikowanym smaku Konpira Maru mierzy się w sposób niekonwencjonalny z klasycznym trio szampańskich odmian winorośli – Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier. Mandarynka, lekkie pomarańczowe cytrusy, brzoskwinie, zioła i wędzone migdały, z subtelną pikanterią i sprężystym nagazowaniem. Jest lekkie, delikatne i rześkie, lekko cierpkim finiszem, który gwarantuje uczucie orzeźwienia.

Pet-Nat Rose

Pet-Nat czyli wino robione metodą pradawną charakteryzuje się rewelacyjną świeżością, przy zachowaniu ciekawej struktury oraz świetnego owocu. Kupaż szczepów Regent oraz Pinot Noir idealnie wkomponuje się w letnie wieczory, pomimo różowego koloru nie tylko dla Pań.

Ein Traum

Połączenie trzech najważniejszych czerwonych szczepów austriackich to zamysł winiarki, która w najlepszych rocznikach pragnie uzyskać wino kompletne i unikatowe. Rubinowy kolor, bogate aromaty i elegancja na podniebieniu. Wiśnie, pestka, przyprawy. Pozycja obowiązkowa.

Brut Nature

Wytrawna Franciacorta w kupaż której wchodzi 85% Chardonnay i 15% Pinot Noir. Dojrzewa 30 miesięcy na osadzie. Jej porywająca paleta zapachowa rozciąga się od białych owoców, pieczonych jabłek, gruszek, przez akcenty skórki chlebowej i przypraw. Delikatne musowanie, odpowiednia kwasowość i wytrawność wina sprawiają, że nadaje się idealnie nie tylko do jedzenia ale również jako aperitif.

Rosé Brut Nature

Filigranowa i bardzo zwiewna Franciacorta winifikowana w oparciu o czerwoną odmianę Pinot Noir, niesie ze sobą delikatne zapachy rabarbaru i dojrzałych owoców maliny oraz truskawki. Dojrzewa na osadzie przez 30 miesięcy, w związku z tym w tle pojawiają się również akcenty skórki chlebowej, śmietany oraz pomidora. Wytrawna. Bez cukru resztkowego.