Bacchus Orange
Naturalne, ekologiczne wino pomarańczowe, które zostało wyprodukowane we Francji ze szczepu Gewurztraminer. Winogrona zostały zebrane ręcznie, następnie 8 dni macerowały na skórkach, by potem wino mogło leżakować w kadzi ze stali nierdzewnej. Jest bardzo aromatyczne, kwiatowe. Zawiera zarówno słodkie jak i pikantne nuty. Idealnie sprawdzi się jako aperitif, ale także jako połączenie z daniami kuchni azjatyckiej, meksykańskiej czy z deserami.
Gewurztraminer MIDELBERG
Bardzo klasyczny alzacki gewurztraminer. Jak na tę odmianę przystało wino jest intensywnie i wyraziście. Aromatom owoców tropikalnych (brzoskwinie, morele, mango, cytryna) towarzyszą zioła, miód, róże i suszone kwiaty. Wino dobrze zdefiniowane, łagodne, krągłe o subtelnej kwasowości, a na dodatek o świetnej pijalności.
Gewurztraminer Grand Cru Zotzenberg
Jedno z 51 alzackich Grand Cru, co oznacza, że winorośl uprawiana jest w wyjątkowym mikroklimacie według bardzo restrykcyjnych reguł prestiżowej apelacji.
Bogaty nos tego wina urzeka kwiatową świeżością. Na podniebieniu pojawia się ta sama lekkość, a nuty kwiatowe owijają się wokół tonów dojrzałej zieleni i mirabelki. Aromaty są głębokie, a owoce dojrzałe, ale jednocześnie świeże. Finisz jest średnio wytrawny i długi.
Długi potencjał starzenia.
Blanc de Blancs Brut
Posiadłość o ponad 400-letniej tradycji obecnie zarządzana przez braci Boeckel obejmuje najlepsze siedliska wokół Mittelbergheim, także Grand Cru. Cremant przez nich stworzony jest delikatny i kremowy. Pachnie słodkimi owocami, kwiatami, skórką z chleba i kredowym podłożem. Jest długie w smaku i orzeźwiające, biszkopty, grejpfrut, zielone jabłko.
Gewurztraminer
Jedno z najbardziej aromatycznych białych win-klasyczna “wizytówka Alzacji”. Aromat kwiatów, egzotycznych owoców, dojrzałej gruszki, miodu i korzennych przypraw sprawiają, że mamy wrażenie obcowania z winem słodkim a nie wytrawnym, którym jest w rzeczywistości. W ustach subtelnie mineralne o niskiej kwasowości.
Pét-Nat Sylvaner
Grona pochodzą z 45-letniej biologicznie uprawianej parceli w miasteczku Mittelbergheim. Wino stworzone metodą ancestralną, czyli zostało dofermentowywane w butelce bez dodawania drożdży, cukru, siarki ani usuwania osadu.
Sporo aromatów drożdżowych, takich jak skórka chleba czy brioszka oraz lekkie jogurtowe muśnięcie. Oprócz aromatów typowych dla wina leżakującego na osadzie z drożdży – znajdziemy również sporo dojrzałego owocu oraz sznyt kredowości, a to wszystko dopełnione zintegrowaną kwasowością i strukturą.
Pinot Blanc Non Filtré
Biologiczny biały Pinot zrodzony z największą uwagą i z jak najmniejszą ingerencją braci Boeckel. Mocno aromatyczny z przewagą gruszek, jabłek czy zółtych brzoskwiń. Nieprzezroczysty z racji pozostawionego osadu, który wzbogaca strukturę, umacnia wino i jego smak. Na końcu wytrawne, skaliste, lekko trawiaste nuty połączone z tartą cytrynową i żywą kwasowościągo.
Fermentowane na naturalnych drożdżach w stalowej kadzi pod kontrolowaną temperaturą, zabutelkowane z osadem. Niefiltrowane i nieklarowane.
Riesling Brandluft
Posiadłość o ponad 400-letniej tradycji obecnie zarządzana przez braci Boeckel obejmuje najlepsze siedliska wokół Mittelbergheim, także Grand Cru. Brandluft to w sumie 40ha winnic, z których Jean-Daniel i Thomas uprawiają te najbardziej wartościowe, rodzące zdrowe i ekologiczne grona Rieslinga. Wino krystaliczne,dopracowane i bardzo mineralne, o aromatach cytrusów, czerwonych jabłek. Wino z ogromnym potencjałem dojrzewania.
Fermentowane i dojrzewane na naturalnych drożdżach w stalowej kadzi pod kontrolowaną temperaturą, starzone rok w dużych używanych beczkach z dębu francuskiego.