🇯🇵 Japonia

TATSURIKI JUNMAI GINJO

TATSURIKI tworzone przez HONDA-SHOTEN jest marką specjalną w Japonii, nastawioną na „YAMADA-NISHIKI”, ryż zwany królem pośród innych rodzajów używanych do produkcji sake. Marka ta jest znana z bycia jedną z droższych w Japonii.

TATSURIKI AGED SAKE Junmai

TATSURIKI tworzone przez HONDA-SHOTEN jest marką specjalną w Japonii, nastawioną na „YAMADA-NISHIKI”, ryż zwany królem pośród innych rodzajów używanych do produkcji sake. Marka ta jest znana z bycia jedną z droższych w Japonii.

Dassai 45 Junmai Daiginjo

Najsłynniejsza i najlepiej sprzedająca się sake klasy premium na świecie, której nie trzeba tłumaczyć. Mamy obsesję na punkcie ryżu Yamada Nishiki i produkujemy wyłącznie Junmai Daiginjo. Liczba podana w nazwie produktu oznacza współczynnik polerowania
ryżu.

GOZENSHU NIGORI

Nigori, czyli pochmurne lekko mętne sake, zupełnie coś innego, bardziej słodkie w smaku. Można pić lekko zmrożone.

RAIRAKU Junmai Ginjo

Produkcja jest nadzorowana przez młodego browarnika MIKIHITO IBARAKIEGO. Browar sake nazywany jest „Kwiatowym browarem” od drożdży używanych przy warzeniu sake, które pochodzą z kwiatów.

Ich alkohol ma nie za silny i bardzo elegancki zapach, bogaty smak i jest świetnie zbalansowany.

KOTSUZUMI UMESHU

Likier na bazie sake i brandy oraz owoców ume (japońska morela). W zestawie z chochelką do nalewania.

GOZENSHU UMESHU

Likier na bazie sake i owoców ume (japońska morela).

GOZENSHU YUZUSHU

Cytrusowy likier na bazie sake i owoców yuzu.

TATSURIKI KIMOTO JUNMAI

TATSURIKI tworzone przez HONDA-SHOTEN jest marką specjalną w Japonii, nastawioną na „YAMADA-NISHIKI”, ryż zwany królem pośród innych rodzajów używanych do produkcji sake. Marka ta jest znana z bycia jedną z droższych w Japonii.

Sake to ma bogaty zapach, smak, intensywne UMAMI oraz wytrawną i silną postać.

Zaku Z

Browar Shimizu Seizaburo Shoten został stworzony przez Seizaburo Shimizu w 1869 roku. Przejrzysta woda pochodząca z lokalnych gór Suzuka oraz zapasy dobrego ryżu z pól Ise, stworzyły idealne warunki do założenia browaru sake. Obecnie jest to jeden z browarów z największą liczbą nagród. Wszystkie alkohole produkowane przez Tomohiro Uchiyama, menadżera zakładu, są wysoko cenione, a prowadzony browar przez ostatnie lata cieszy się ogromnym zainteresowaniem.

KUHEIJI EAU DU DESIR

Kuheiji jest jednym z najpopularniejszych sake wysokiej klasy na całym świecie, a Kuheiji Kuno, będący piętnastym prezesem Banjo Jozo, prowadzi obecnie browar. Nazwa „Kuheiji” jest przekazywana z pokolenia na pokolenie przez 300 lat. Kuheiji zyskał uznanie i sławę również w Paryżu ze względu na subtelnie dopracowany i delikatny smak. Swerują go tam niektóre z najlepszych francuskich restauracji mających gwiazdy MICHELIN.